ДБР оголосило конкурс на 27 керівних посад

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад та направив відповідний лист до зовнішньої конкурсної комісії

Про це у п'ятницю, 2 листопада, повідомила прес-служба ДБР.

Як зазначається, новий конкурс не відобразиться на початку роботи Бюро.

"Кадрове рішення – це не визначення переможця конкурсу. Це призначення на посаду або відмова у призначенні. Призначає на посаду Директор Державного бюро розслідувань. У зв’язку зі знищенням матеріалів поліграфу в мене відсутні умови для підготовки та ухвалення кадрового рішення", – повідомив Труба.

Він нагадав, що конкурсна комісія на своєму засіданні 18 липня на власний розсуд ухвалила рішення про знищення матеріалів поліграфу. Залишається відкритим питання, чому комісія так вчинила, враховуючи наявність публікацій негативного характеру щодо окремих переможців конкурсу, а також висновки громадських організацій.

"Також звертаю увагу, що комісія відмовилася надати на мій запит копію Акту про знищення матеріалів поліграфу. Це можна пояснити тим, що комісія розуміє, що цей документ буде використано у можливих судових засіданнях", - зазначив директор ДБР.

Як зазначили у ДБР, матеріали поліграфу передаються для ухвалення кадрового рішення та збереження у структурних підрозділах Бюро, що визначено "Порядком проведення психофізіологічного дослідження із застосування поліграфа у Державному бюро розслідувань", затвердженим Постановою Кабінету міністрів України (пункт 42, 43, 45).