Новинський очолив список топ-правопорушників за жовтень, - НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило список топ-порушень за жовтень, у якому перше місце займає нардеп Вадим Новинський

Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції у Facebook. 

Зазначається, що Новинський недостовірно задекларував належне йому майно у деклараціях за 2015 та 2016 роки – на суму понад 8,6 млн гривень у кожній декларації за 2015 та 2016. Стосовно депутата складено та направлено до НАБУ 2 обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінального правопорушення.

Другу позицію очолює начальник ГУ Державної міграційної служби в місті Києві Тетяна Біляк, яка за 2015 рік вказала недостовірну інформацію у декларації на суму понад 8,6 млн грн, за 2016 рік – на суму понад 1,5 млн грн, за 2017 рік – понад 1,6 млн грн. Їй склали 3 обґрунтовані висновки, які передано до НАБУ.

Згідно з інформацією, на третьому місці топ-правопорушників опинився голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Він у декларації подав недостовірні відомості на суму понад 388 тис. грн, що становить 242 прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Стосовно посадовця склали адмінпротокол та направили до суду. 
 
На суму понад 303 тис. грн задекларував недостовірну інформацію суддя Верховного Суду України Олександр Потильчак. На нього до суду подали адмінпротокол.
 
Щорічну декларацію за 2017 подала несвоєчасно заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина, тому відповідний протокол подали до суду. 
 
У НАЗК нагадали, що за декларування недостовірних відомостей на суму понад 250 прожиткових мінімумів настає вже кримінальна відповідальність.