"Бук", "Тор", "Оса-АКМ": Як відбулися ракетні випробування ППО на Херсонщині

На полігоні "Ягорлик" Херсонської області під час навчань військові провели випробування зенітно-ракетних комплексів

Про це повідомила прес-служба Ради нацбезпеки і оборони України у Facebook.

Зазначається, що у бойових стрільбах військові використовували ЗРК таких модифікацій, як "Бук", "Тор", "Оса-АКМ". У стрільбах брали участь підрозділи Сухопутних військ та Зенітно-ракетні війська ЗСУ. 

Також військові провели контрольні випробування ЗРК, що пройшли глибоку модернізацію на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

За словами Секретаря РНБО України, метою цих комплексних навчань та випробувань було відпрацювання системи багатоешелонної протиповітряної оборони країни, "визначення шляхів модернізації зенітно-ракетних комплексів, що стоять на озброєнні ЗСУ, та завдань на розробку нових засобів протиповітряної оборони".

"Відновлення системи протиповітряної оборони є однією з найбільш актуальних проблем сектору безпеки і оборони нашої держави та одним з важливих пріоритетів, визначених РНБО України", - сказав Олександр Турчинов.

Турчинов заявив, що українські військові на бойових стрільбах продемонстрували майстерність і професіоналізм, ефективно знищуючи повітряні цілі на різній дальності.