Трамп не сказав правду 83 рази на день, - CNN

У середньому американський лідер Дональд Трамп видає на день 30 повідомлень, що не відповідають дійсності, а його особистий рекорд - 83 фейкових тверджень на добу

Про це повідомляє CNN, наводячи статистику фактчекерного  ресурсу The Checker The Washington Post.

"По мірі наближення проміжних виборів (6 листопада - Ред.), президент Дональд Трамп розповсюджує фейкові та такі, що вводять в оману свідчення темпами, що перевершують навіть його власні особисті рекорди.

У жовтні місяці, Трамп повідомив повністю або частково неправдиві відомості 1104 рази  - більш ніж удвічі більше, ніж у вересні, повідомляють фактчекери.

У середньому, Трамп говорив помилкові або й повністю неправдиві речі 30 разів на день протягом останніх семи тижнів. Рекорд американський президент поставив 22 жовтня у Х'юстон на передвиборчому мітингу у підтримку сенатора-республіканця від штату Техас Тед Круз. Тоді Трамп, за один день сказав 83 неправдивих речі.

"Обсяг фальшивок Трампа буквально захоплює дух. За 649 днів з моменту його інавгурації до 30 жовтня Трамп видав 6,420 заяви, які частково або цілком хибні", - пише видання

Це включає в себе ряд тверджень - те, що російське розслідування спеціального адвоката Роберта Мюлєра є сфабрикованим, обман або полювання на відьом (повторив 157 разів), що скорочення податків за Трампа було найбільшим в історії (120 разів), повідомляє Fact-Checker.