У США російські пранкери намагалися зірвати визнання Голодомору, представляючись послом України

Російські пранкери у США масово атакували високопосадовців, вдаючи посла України, та намагалися вплинути на ухвалення важливих рішень

Про це повідомив журналістам у Вашингтоні посол України у США Валерій Чалий, передає "Європейська правда".

"Буквально вчора нібито від мого імені і нібито за дорученням президента України надійшло звернення до майже всіх губернаторів - запит на телефонну розмову", - сказав Чалий.

Дипломат розповів, що деякі губернатори погодилися на такі розмови до того, як посольство України дізналося про атаку, завдяки чому вдалося дізнатися мету росіян.

"Людина каже, каже, що є дві підстави для розмови: одна - економічна співпраця і туризм, друга тема - по Голодомору. І після вступу та загальних фраз про економіку звертається (до посадовця - ред.), мовляв, пам’ятаєте, я вас просив (про визнання на рівні штату Голодомору геноцидом українців - ред.)? Так от, це не на часі, давайте перенесемо. Очевидно реальна тема - це Голодомор", - розповів посол.

За словами Чалого, посольство повідомило всіх губернаторів про атаку пранкерів, після чого зловмисники переключилися на мерів і конгресменів.

За словами посла, ініціаторами атаки є відомі російські пранкери Вован і Лексус, які вже здійснювали  низку провокацій проти України у США, у тому числі дзвінок міністру енергетики Ріку Перрі в 2017 році.