У суботу починається підготовка до перших виборів у 123 ОТГ

У суботу, 3 листопада 2018 року, розпочинається виборчий процес перших виборів у 123 об'єднаних територіальних громадах, призначених на 23 грудня

Йдеться про обрання депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у 123 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (15 міських, 21 селищних, 87 сільських ОТГ) у 21 області України, передає Укрінформ.

До складу цих 123 ОТГ увійшли 511 місцевих рад (міських – 15, селищних – 25, сільських – 471) і, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть узяти участь понад 685 тисяч виборців.  

Згідно із затвердженим Центральною виборчою комісією (ЦВК) календарним планом проведення виборів до 10 листопада районні виборчі комісії мають утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад, а до 14 листопада ТВК зобов'язані утворити територіальні, одномандатні виборчі округи.

Окрім того, у період з 3 до 17 листопада включно партії мають подати до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах.

19 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати та кандидатів на посаду місцевих голів.

Загальна сума, передбачена затвердженим розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня 2018 року, становить 31 млн 51 тис. 500 грн.