Замах на координатора С14 Сергія Мазура: встановлено замовника, затримано 5 причетних

Поліція Київської області затримала п'ятьох підозрюваних у скоєнні вибуху в квартирі координатора молодіжної організації правого спрямування С14 Сергія Мазура в місті Борисполі Київської області, внаслідок чого постраждав його 61-річний батько

Серед затриманих - організатор злочину, повідомив начальник ГУ Національної поліції Київської області Дмитро Ценов на брифінгу в суботу, 3 листопада 2018 року, у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Керівник обласної поліції Київщини розповів, що під час обшуків у затриманих було вилучено зброю і боєприпаси.

"Ми задокументували причетність цих людей до замаху на керівника громадської організації С14 Сергія Мазура... Наразі проходить суд з обрання запобіжного заходу", - сказав він, уточнивши, що запобіжний захід наразі обирають трьом учасникам злочину.

За словами Ценова, встановлено замовника, отримано докази фінансування цього злочину в сумі $3 тис.

"Мотив замовлення злочину - громадська діяльність С14, а саме Сергія Мазура. Що стосується замовника, то наразі слідство не може розголошувати дані про нього. Загалом на сьогодні затримано п'ятьох осіб: посібникі, які підшукували і надавали знаряддя злочину, тобто, боєприпаси, затримано організатора-замовника, а також виконавців цього злочину", - сказав Ценов.

Cеред затриманих фігурантів є раніше судимі за майнові злочини.

За неперевіреною інформацією з соцмереж від побратимів Мазура, серед затриманих нібито є колишні учасники АТО. Їхні імена із зали судових засідань у Борисполі, зокрема, написав Сергій Бондар. Однак, ці попередні відомості ще потребують перевірки.