Заборони на участь Філарета у виборах глави Української православної церкви немає, - речник УПЦ КП

Речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив, що заборони на участь Філарета у виборах глави Української православної церкви немає

Про це Євстратій Зоря написав у facebook у відповідь на заяву представника Української православної церкви Московського патріархату, митрополита Антонія.

"Бути кандидатом чи ні, тобто погодитися прийняти висунення чи відмовитися - особисте канонічне та статутне право Патріарха Філарета. Жодної заборони на висунення з будь-якої сторони немає і не може бути. Є обмін думками як частина нормального процесу, спрямованого до досягнення спільної мети - кращого майбутнього для Церкви в Україні", - написав Євстратій Зоря.

Також він закликав довіряти лише офіційним заявам та не звертати уваги на маніпуляції з Москви.

"Слід довіряти лише офіційним заявам щодо процесу, які поширюються чи то від Вселенського Патріархату і Його Святості Патріарха Варфоломія, чи то від Київського Патріархату і Його Святості Патріарха Філарета, а також від повноважних представників Президента України і від нього особисто. А московські заяви нехай далі носить вітер", - зауважив Євстратій Зоря.