Американські вчені розробили дієву програму для боротьби із кібершахраями

За допомогою нової програми дослідники допомагають правоохоронним органам боротися з шахраями, які крадуть дані електронних поштових скриньок

Як пише Eurek Alert, новий інструмент візуальної аналітики значно прискорює досудові розслідування і виділяє критичні посилання.

Правоохоронним органам часто не вистачає ресурсів для ідентифікації кіберзлочинців, які продовжують активну діяльність щодо електронного листування користувачів.

Для вирішення питання дослідницька група з Нью-Йоркського університету разом з компанією Agari розробила програму "Бігль" (Beagle) -  візуальний аналітичний інтерфейс, який може працювати з безліччю листів, підсумовувати дані з них, виділяти загальні риси. 

Вчені наголосили, що програма добре систематизує дані, які правоохоронці часто не помічають - час відправлення листа, місце розташування жертв, ключові слова та шаблони шахраїв.

"Ділова електронна пошта всю історію була пов'язана з різними формами шахрайства в дрібному і більш глобальному масштабі", - відзначили дослідники. "Бігль" розширив наші можливості з моніторингу та відстеження цих злочинних організацій, відобразивши більш повну картину залучених осіб та їх взаємин один з одним".

Програму тестували на реальній справі, де було потрібно знайти мережу шахраїв і жертв, спираючись тільки на десяток скомпрометованих листів. "Бігль" зміг візуалізувати це, а потім передати дані з відображеними зв'язками правоохоронним органам.

"Ми були здивовані, виявивши, що програма дійсно може зібрати докази, які можна використовувати для кримінального процесу", - зазначили вчені, додавши, що інструмент може посилити аналітичний процес, виявивши зв'язки, які призводять до збільшення бази даних слідчих.