Лист Бодлера коханці про самогубство продали за 234 тис. євро

"Передсмертний" лист французького поета Шарля Бодлера, у якому він писав коханці про своє самогубство, продали за 234 тис. євро.

Про це повідомляє France24.

Лист, написаний 30 червня 1845 року, був адресований коханці французького поета Жанні Дюваль. У листі поет писав про намір накласти на себе руки і саме того дня він здійснив спробу самогубства, але вижив. На той момент поету було 24 роки. 

"Коли ти отримаєш цього листа, я буду мертвим...Я вбиваю себе, тому що не можу більше жити або витримувати тягар того, щоб засинати та прокидатися знову", - написав поет.

Згідно з інформацією, на сайті французького аукціону Osenat написано, що лист придбав приватний покупець за ціну, що втричі перевищувала суму, за яку його розраховували продати.

Зазначається, що Бодлер швидко розтратив свою спадщину і потерпав від фінансових проблем. Він вдарив себе ножем у груди, намагаючись звести рахунки з життям, але це не призвело до серйозних травм.

Після спроби самогубства поет прожив ще 22 роки і за цей час написав свою найвидатнішу збірку "Квіти зла", що стала важливою віхою в розвитку французької поезії.