Російські військові літаки провокували сили НАТО під час навчань Trident Juncture

2 листопада два російських протичовнових літака Ту-142 без попередження пролетіли на невеликій висоті над кораблем, на якому знаходилися морські піхотинці НАТО

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з інформацією, під час інциденту піхотинці знаходилися на борту Mount Whitney, флагманського корабля Шостого флоту США.

Раніше Росія висловлювала невдоволення проведенням найбільших навчань НАТО, які отримали назву Trident Juncture, з часів закінчення холодної війни.

Представники РФ заявляли, що вважають навчання "антиросійською демонстрацією сили", попередивши, що це не залишиться без відповіді.

У Міноборони Росії заявили, що два російські військові літаки зробили "запланований політ", який тривав більше 12 годин. 

"Всі польоти літаків морської авіації ВМФ Росії виконуються у суворій відповідності з Міжнародними правилами використання повітряного простору без порушення кордонів інших держав", - заявив представиник Міноборони РФ, передають РосЗМІ.

Згідно з даними компанії Avinor, Росія направила повідомлення про випробування ракет 1-3 листопада в Норвезькому морі. Втім, британський адмірал Гай Робінсон, зауважив, що "у кожного є право" перебувати там, де стався інцидент.

"Це міжнародні води і міжнародний повітряний простір", - сказав Робінсон.