У Празі відбулася акція пам'яті жертв Голодомору

У столиці Чехії відбувся захід пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років у рамках міжнародної акції "Запалимо свічку пам’яті!"

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Українці та чехи зібралися на Старомнестській площі в історичному центрі міста, щоб ушанувати пам’ять загиблих під час організованого сталінською владою Голодомору.

"Важко взагалі уявити, що щоденно може помирати 75 тис. людей. Геноцид проти українського народу завдав такого страшного удару нашій нації, шо ми досі не можемо позбутися цих наслідків. Це був не лише моральний, фізичний удар. Це був удар по генофонду, оскільки третина з усіх загиблих - діти. Ми всі повинні не просто пам’ятати цю найбільшу трагедію українського народу в нашій історії, ми повинні робити все для того, щоб жодних гібридних війн проти України ніколи більше не було", - сказав посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Проведення цьогорічної акції присвятили пам’яті дітей, які померли або не народилися через геноцид. Під час акції учасники промовили імена 85 дітей, які стали жертвами Голодомору в Дніпропетровській області. Після цього присутні запалили свічки, з яких виклали напис "1932-33", та вшанували загиблих хвилиною мовчання.