НАБУ оприлюднило результати слідства щодо Омеляна

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування щодо міністра інфраструктури України Володимира Омеляна за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації

Про це 6 листопада повідомила прес-служба НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили міністру інфраструктури України про завершення досудового розслідування за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стороні захисту надали доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення. Повідомляється, що у 2015 році посадовець набув у власність активи, законні підстави яких не підтверджені доказами та вартість яких перевищує його законні доходи. 

"Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. США та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн", - зазначають у повідомленні. 

Крім того, у НАБУ повідомили, що Омелян вносив недостовірні відомості до декларацій осіб, які уповноважені на виконання  функцій держави та місцевого самоврядування.

 "У е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які знаходяться у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 – понад 8,024 млн грн", - повідомили у НАБУ.

На інфографіці, оприлюдненій НАБУ, можна побачити видатки за оренду будинку та позашляховик BMW X5, які не задекларував Омелян.