Британію просять внести до "списку Магнітського" росіян, які катували українських політв'язнів

Посольство України передало Міністерству закордонних справ Великої Британії список росіян і українців, які порушують права людини в анексованому Росією Криму

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

На зустрічі родичів політв’язнів Павла Гриба та Євгена Панова із представником посольства Великої Британії Робертом Сіллі українські правозахисники передали відповідний список.

Зокрема, Сіллі написав у Twitter, що наразі громадська організація веде перемовини із МЗС України щодо визнання цього списку офіційним.

Українські правозахисники вважають, що людей у списку, який передали МЗС Великої Британії, потрібно занести до дії "акту Магнетського". 

"Ми вважаємо можливим розширення дії "акту Магнітського" проти цих людей, оскільки йдеться про порушення Європейської конвенції з прав людини, а саме – про катування", - заявила українська правозахисниця Марія Томак на зустрічі.

Про можливу імплементацію "акту Магнітського" Роберт Сіллі сказав: "Я вважаю те, як реагував британський уряд на отруєння Скрипалів, є доволі вражаючим прикладом ефективної протидії злочинам Росії".

Зазначається, що "Акту Магнітського" накладає економічні санкції й забороняє в’їзд особам, винним у порушеннях прав людини. У травні цього року закон схвалив парламент Британії.