Лавров став на захист Ірану і обіцяє "обійти" американські санкції

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав американські санкції відносно Ірану абсолютно нелегітимними

"Що стосується американських заходів щодо Ірану, то вони абсолютно нелегітимні, вони здійснюються в грубе порушення рішення РБ ООН. А форми, в яких ці заходи оголошуються і реалізуються, не можуть не викликати глибокого розчарування", - цитує Лаврова ТАСС.

Російський міністр додав, що способи розвивати економічні зв'язки з Іраном, незважаючи на американські санкції, будуть знайдені.

Нагадаємо, що  5 листопада набули чинності всі санкції США проти Ірану, які існували до підписання Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми від 2015 року. Санкції спрямовані, перш за все, на банківський сектор, нафтову промисловість і транспортну галузь.

Обмежувальні заходи спрямовані насамперед на банківський сектор, нафтову промисловість і транспортну галузь. Під санкції можуть підпасти і інші країни, а також зарубіжних компанії, що підтримують ділові зв'язки з іранськими партнерами.

Однак, Вашингтон вивів з-під дії "нафтових" санкцій відносно Ірану компанії Китаю, Індії, Греції, Італії, Тайваню, Японії, Туреччини і Південної Кореї.