"Радикали" Ляшка не голосуватимуть за ТСК щодо Гандзюк

Радикальна партія Олега Ляшка не голосуватиме за створення тимчасової слідчої комісії для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів

Про це заявив лідер Радикальної Партії Олег Ляшко під час засідання Верховної Ради, передає Еспресо.TV

"Шановні українці, наша фракція не голосуватиме за створення ТСК (тимчасово слідча комісія - Ред.) з однієї причини: вона незаконна, прийнята, підготовлена і внесена до залу всупереч ЗУ "Про регламент Верховної Ради України". Друга ключова причина: усі ТСК, які створювалися у Парламенті, не мають жодної сили й жодної можливості впливу без Закону "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України"" , - пояснив Ляшко. 

Нагадаємо, що "Народний Фронт" і БПП підтримали створення ТСК щодо вбивства Гандзюк. Для того, щоб комісія була створена потрібно 150 голосів народних депутатів. Як пояснила в ефірі Еспресо Світлана Заліщук (БПП), створення слідчої комісії дозволить викликати до Верховної Ради керівників правоохоронних органів і ставити їм ті питання, які сьогодні є у правозахисників, журналістів, політиків.