Росія своїм визнанням "виборів" в ОРДЛО видала мандат на війну, - Геращенко

Російська Федерація своєю офіційною заявою щодо визнання фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей видала своїм маріонеточним режимам в ОРДЛО мандат на війну

Про це у своєму Facebook заявила перший віце-спікер у Верховній Раді Ірина Геращенко за результами чергового засідання тристоронньої контактної групи, що відбулося у вівторок, 6 листопада, у Мінську.

За її словами, подібні заяви Кремля ведуть до зриву політико-дипломатичних переговорів в Мінську і дестабілізації ситуації на фронті.

"РФ сьогодні офіційно заявила , що визнають результати організованих ними ж "виборів" московських маріонеточних режимів. Українська сторона заявляє: РФ, яка дала старт псевдовиборам в окупованому Донецьку і Луганську, "виборам", які суперечать букві і духу Мінських угод, сьогодні видала цією заявою мандат на війну,  яку вона давно оголосила Україні", - зазначила Геращенко. 

Вона також наголосила, що визнання фейкових виборів на окупованому Росією Донбасі є повтором сценарію 2014 року, "коли псевдовибори, організовані Кремлем, призвели до зриву мінських переговорів, невиконання мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі", а також тисяч жертв серед військових і цивільних. 

"Ці псевдовибори вже засудили ЄС, США, країни G7, більшість країн, що входить до Радбезу ООН. Їх не визна світ, окрім країни-організатора РФ. І, на жаль, ця авантюра матиме серйозні безпекові і політичні наслідки", - нагадала представник України у ТКК у Мінську.