Сприяння Меркель "Північному потоку-2" розколює ЄС, - європарламентарі

Європарламентарі закликали канцлерку Німеччини Ангелу Меркель переглянути політику щодо напрямку німецько-російського газогону "Північний потік-2"

Про це йдеться у зверненні 69 європарламентарів до Меркель та 20 політиків держав-членів Євросоюзу, передає  Postimees.

"Просимо вас, пані канцлер, щоб ваш уряд переглянув і змінив свою політику щодо "Північного потоку-2 ". Перестаньте гальмувати роботи, пов'язані з Газовою директивою. Підтримайте позицію Єврокомісії, ЄП. Дайте президенту Росії зрозуміти, що Німеччина підтримуватиме своїх партнерів по ЄС і Україну. Виберіть європейський шлях, а не шлях "Німеччина - найголовніше", - йдеться в листі до Меркель.

У зверненні також підкреслюється, що довіряючи 80% поставок газу російському концерну "Газпром", Німеччина посилить свою енергетичну залежність і це матиме серйозні наслідки для енергетичної безпеки ЄС. Європарламентарі також нагадали, що Німеччину критикують за те, що вона ігнорує проблеми, про які попереджають країни Балтії, НАТО, США.

"Поступаючи недалекоглядно, Німеччина зневажає принципи солідарності ЄС (...). Ваш уряд не керується правильним пріоритетами, пані канцлер. Ми просимо, змініть курс", - наголосили політики-підписанти.

Раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що розглядає російський газопровід Північний потік-2 не так критично, як Україна, і виступає за збереження транзиту газу через Україну.