Українська "дочка" одного з російських банків обмежила зняття готівки

У понеділок, 5 листопада, український підрозділ російського "ВТБ Банку" запровадив комісії та ліміти на зняття готівки

Про це повідомляє сайт НБУ.

"5 листопада 2018 року банк був змушений ввести превентивні обмежувальні заходи, направлені на стримування відтоку коштів клієнтів: введені комісії та ліміти на зняття готівки", - йдеться у повідомленні.

За даними Нацбанку, таке рішення АТ "ВТБ Банк" пов'язане зі згортанням діяльності російської фінустанови в Україні, а також із судовим рішенням про блокування активів.

"Наразі ми спостерігаємо певне зниження обсягу ліквідності в АТ "ВТБ Банк", яке відбувалося в процесі згортання діяльності АТ "ВТБ Банк" вже тривалий час та було поглиблене рішенням Апеляційного суду м. Києва від 5 вересня 2018 року про блокування активів фінансової установи. Це рішення суду фактично позбавило АТ "ВТБ Банк" можливості поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого у процесі стягнення заставного майна та активів", - пояснили в НБУ.

У Нацбанку запевняють, що ситуація з "дочкою" російського банку не відіб'ється на стабільності банківського сектору країни, оскільки частка цієї фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.