Держдеп і Конгрес готують нові "драконівські" санкції проти РФ

Державний департамент США оголосив 6 листопада, що розпочне консультації з Конгресом щодо нових санкцій проти Росії

Про це повідомляє "Channelnewsasi". 

 Після того, як Москва не дотрималася тримісячного терміну виконання законодавства США 1991 року про запобігання використанню хімічної зброї у держдепартаменті хочуть запровадити санкції.

У Вашингтоні вважають, що причиною для нових санкцій є застосування на території Великої Британі хімічної зброї, а саме нервово-паралітичної речовини "Новачок". 

Згідно з законом, Росія повинна була припинити використання нервового агента "Новачок", який використовувався при отруєнні Сергія Скріпала та його дочки Юлі в березні, зобов'язується не використовувати хімічну зброю проти своїх власних людей і дозволяти перевірки на місці агентства, такі як Організація Об'єднаних Націй.

"Сьогодні відділ поінформував Конгрес, що ми не можемо підтвердити, що Російська Федерація відповідає умовам", - сказала прес-секретар Держдепартаменту США Універ Ноєр.

Сполучені Штати та їхні союзники звинувачують російський уряд у причетності до нападу на колишнього подвійного агента Сергія Скріпаля та його дочку Юлію в англійському місті Солсбері.

Водночас, у Держдепартаменті США заявили, що другий раунд санкції більш "драконівським", ніж перший.