Генпрокурор самоусунувся і готується до свого політичного виживання, - Ігор Луценко

Декілька останніх місяців генпркурор Юрій Луценко фактично самоусунувся від керівництва свого відомства і готується до подальшого етапу своєї політичної кар'єри

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив народний депутат від ВО "Батьківщина" Ігор Луценко.

За його словами, Юрій Луценко зараз шукає політичних партнерів для того, щоб потрапити в черговий політичний цикл, особливо не занурюючись у питання справ Генпркуратури.

"Це, зокрема, проявляється в розбалансованій роботі Генпрокуратури. Коли ми бачимо на прикладі справи Кернеса, як прокурори масово не з'являються на засідання суду... І ця ситуація, яка склалася загалом з нерозслідуванням справи Гандзюк, але й інших нападів, зокрема на півдні країни. Це є свідченням того, що Генпрокуратура не здійснює свою основну функцію - функцію процесуального нагляду за слідством", - заявив Ігор Луценко. 

Він також зауважив на складності, ситуації, що склалася в ГПУ на тлі політичних заяв її очільника. І що "втекти" від цього у Юрія Луценка за допомогою заяви про відставку "не вийде", адже Верховна Рада не підтримає цю заяву чинного генпркурора.

Раніше, у середу, 7 листопада, генеральний прокурор Юрій Луценко передав президенту Петру Порошенку заяву про відставку.