Люди Медведчука продають російське пальне у Новоград-Волинському

Віктор Медведчук контролює, щонайменше, третину ринку дизельного пального України, керуючи через підставних осіб роботою нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" з розливною станцією в Новоград-Волинському.

Про це йдеться в розслідуванні програми “ШУСТРОВА LIVE” телеканалу “Еспресо”.

Через нафтопродуктопровід “Самара-Західний напрямок” дизельне пальне в Україну постачає російська компанія “Роснєфть”. Контролює роботу труби швейцарська фірма

International Trading Partners AG. Як з'ясували журналісти, її власник німець Анатолій Шефер – лише номінальний власник компанії, який діє в інтересах Віктора Медведчука.

Трубопровід "Самара-Західний напрямок" на 780 кілометрів розтягнувся по території України. Після розпаду СРСР, трубопровідна система, за правонаступництвом, мала перейти у власність держави Україна. Але росіяни, які на той момент експлуатували трубопровід, відмовилися його віддати добровільно.

Суди за трубу тривали з 2005 року. У 2015 році Господарський суд Рівненщини скасував своє попереднє рішення на користь держави і передав трубу у власність компанії "Прикарпатзахідтранс", котрою тоді володів оператор магістральних нафтопроводів Росії "Транснєфть".

Після виграшу справи компанія “Транснєфть” продала свою дочірню компанію "ПрикарпатЗахідтранс" разом з трубопроводом швейцарській фірмі International Trading Partners AG. НАБУ за фактом передачі труби з державної власності відкрила кримінальне провадження.