НАТО почало військові навчання Anakonda-2018 в Польщі та країнах Балтії

7 листопада у Польщі починається перший етап масштабних військових навчань НАТО Anakonda-2018

Про це повідомив прес-центр військових навчань"Anakonda-2018" .

Повідомляється, що навчання складаються з двох етапів. Перший етап військових навчань розпонеться 7листопада та триватиме до 16 листопада. З 26 листопада розпочнуться командно-штабні навчання, які закінчаться 6 грудня. Вони пройдуть на полігонах Польщі та країн Балтії, у міжнародному повітряному просторі та акваторії Балтійського моря. 

У "Anakonda-2018" візьмуть участь військовослужбовці з 10 країн НАТО і командні структури альянсу. Як зазначає агентство, для участі у навчаннях перекидання військ почалося ще у вересні.  

На території Польщі буде навчатися близько 12 500 солдатів, а також близько 5 000 солдатів в Естонії, Литві та Латвії, а також Балтійське море. Ан-18 буде проводитися на тренувальних майданчиках у Польщі, у міжнародному повітряному просторі та на Балтійському морі. Вперше в історії навчання відбудеться в Естонії, Литві та Латвії.

Протягом навчань учасники будуть відпрацьовувати взаємодію військових органів управління з цивільними органами та окремими елементами командних структур НАТО.

Навчання "Anakonda-2018" проводяться кожні 2 роки з 2006 року.