Порошенко підписав закон, який передбачає для росіян кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

Президент України Петро Порошенко підписав закон про кримінальну відповідальність для росіян за незаконний перетин українського кордону

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці Закону про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону №7017.

Закон доповнить розділ КК України щодо недоторканності держкордону новою статтею, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років за незаконний перетин кордону. 

Він передбачає кримінальну відповідальність для громадян Росії за перетинання державного кордону України будь-якими способами поза пункти пропуску через державний кордон.

Незаконний перетин державного кордону буде каратися позбавленням волі на строк до трьох років.
За повторне вчинення таких дій або групою осіб передбачається відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років. Якщо кордон перетинався зі зброєю, то позбавлять волі від п'яти до восьми років.

У документі зазначається, що прийняття цього закону сприятиме захисту територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що закон до Верховної Ради подали 2 серпня 2018 Комітетом з питань національної безпеки й оборони на чолі із Сергієм Пашинським.