"Шрека" перезапустять: Universal Pictures повідомила про нові плани на зеленого троля

Студія Universal Pictures повідомила про плани зняти своєрідне продовження "Шрека" і "Кота у чоботях". Але обіцяє, що це буде зовсім інша історія

Про це повідомляє Variety.

За словами продюсера Крістофера Меледандрі, який працював над серією "Гидкий я", до нової картини залучать акторів озвучки першої частини: Майка Майерса (Шрек), Антоніо Бандераса (кіт у чоботях) і Едді Мерфі (осел), щоб викликати в глядачів "почуття ностальгії".

Такий "перезапуск" матиме на меті привернути увагу нового покоління кіноглядачів. Планується, що головні герої мультфільмів будуть жити в абсолютно інших і незвичних для себе умовах.

"Завдання для нас в тому, щоб знайти те, як зробити щось, що не виглядає як ще один фільм з серії сіквелів", - каже Меледандрі.

За даними Variety, про перезапуск "Шрека" задумалися після того, як в 2016 році компанія Comcast придбала студію DreamWorks Animation, що створила мультфільм, за 3,8 мільярда доларів. Дата виходу перезапуску не називається, проте продюсер пояснив: це лише питання часу, коли глядачі знову побачать пригоди героя в кінотеатрах.

Оригінальний "Шрек" вийшов в 2001 році і при бюджеті в $60 мільйонів зібрав більше $480 мільйонів. Картина отримала три сіквели, останній з яких називався "Шрек: Назавжди" і логічно завершив історію, зібравши в світовому прокаті понад $752 мільйонa, а за весь період існування мультфільмів про Шрека - близько $3 мільярдів.