Росіяни стягують у Донецьк важку артилерію напередодні фейкових виборів, - штаб ООС

Російські окупанти на Донбасі стягують важку артилерію у Донецьк задля проведення нелегітимних "виборів", запланованих Кремлем на 11 листопада

Про це у середу, 7 листопада, повідомив штаб Операції об'єднаних сил з посиланням на дані Спеціальної моніторингової місії на Донбасі.

"Збройні формування Російської Федерації готуються до “виборів” - стягують танки та важку артилерію у Донецьк. Так, 3 листопада цього року, у Донецьку, БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував 27 танків Т-72, дві 122 мм самохідних гаубиці 2С1 "Гвоздика", одну 152 мм самохідну гаубицю 2С19 "Мста-С", 32 одиниці БМП та шість бронетранспортерів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі ООС, зосереджувати в місті таку кількість важкої бронетехніки, з артилерією на додачу, окупантам знадобилося не інакше, як для забезпечення “вільного волевиявлення громадян ДНР” під час недолугих псевдовиборів, які, за вказівкою Москви, там збираються влаштувати 11 листопада.

За офіційною заявою Тристоронньої контактної групи, ці так звані “вибори”, не відповідають ані букві, ані духу Мінських домовленостей.