150 літаків, 45 бойових кораблів: у країнах Балтії та Польщі розпочалися навчання НАТО

У Польщі розпочались найбільші навчання НАТО у країнах Балтії "Anakonda-2018"

Про це повідомляє The Nation

У навчаннях беруть участь війська з 10 країн, зокрема, 12 500 військовослужбовців з Польщі, та ще 5 000 військовослужбовців з Литви, Латвії, Естонії, Балтійського моря. У маневрах буде задіяно близько 5000 одиниць військової техніки, 45 бойових кораблів, 150 літаків та вертольотів.

Протягом навчань учасники будуть відпрацьовувати взаємодію військових органів управління з цивільними органами та окремими елементами командних структур НАТО. Військові НАТО, зокрема, розроблять взаємодію військових органів з цивільними органами та окремими елементами командних структур НАТО.

Як повідомляє видання, навчання "Anakonda 2018" стануть найбільшими військовими маневрами для польських збройних сил цього року. 

Зазначаэться, що вправи передбачають перетинання річки Вісла, підготовку бойової авіації на автомагістралях та операцію з визволення захопленого морського судна. Окремі вправи будуть організовані в таких містах, як Білосток, Хелм та Вельбарк.

Вперше цивільне населення переселять примусово з бойової зони під час вправ. Такі тренінги будуть проводитися в місті Білосток, що межує з Білоруссю.