У Запоріжжі запобігли вивозу авіадвигунів кур'єрською службою

Співробітники Служби безпеки України у Запоріжжі запобігли вивозу авіадвигунів міжнародною кур'єрською службою

Про це у четвер, 8 листопада, повідомила прес-служба СБУ.

Як зазначили в СБУ, йдеться про факт незаконного вивезення з України товарів військового призначення, які підлягають обов`язковому експортному контролю. 

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Запоріжжя намагався переправити до Східної Азії комплектуючі до авіаційних двигунів, які використовуються у військовій та цивільній авіації. Для цього він скористався однією із міжнародних кур’єрських служб доставки",- йдеться у повідомленні. 

Відтак співробітники спецслужби вилучили відправлення після передачі зловмисником посилки до поштової служби. 

"У ході подальших санкціонованих слідчих дій за місцем проживання чоловіка оперативники СБУ задокументували відсутність у "торгівця" дозволу Державної служби експортного контролю України на здійснення міжнародних передач цієї групи товарів", - зазначили у прес-службі СБУ. 

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України ( Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю). 

Санкція статті передбачає покарання штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії щодо встановлення походження вилучених товарів військового призначення та причетності інших осіб до злочину.