Волкер: США та Європа ніколи не визнають "вибори" в ОРДЛО

Спецпредставник Сполучених Штатів з питань переговорів щодо України Курт Волкер запевнив, що ані США, ані Європа ніколи не визнають фейкові вибори, запроваджені Росією на окупованих нею територіях Донбасу

Про це Волкер заявив під час свого телефонного брифінгуу четвер, 8 листопада, передає "Укрінформ".

"Вибори, які Росія хоче організувати 11 листопада, є незаконними. Ми закликаємо зупинити цей процес. І жодним чином ніхто в Європі, в Сполучених Штатах, в ОБСЄ й так далі, я думаю, не визнає результатів цих голосувань", - зазначив спецпредставник США.

Він також повідомив, що цей процес "дуже непокоїть" офіційний Вашингтон, оскільки нелегітимні голосування суперечать Мінським домовленостям.

"За фактом, імплементація Мінських домовленостей покликана відновити конституційний лад України, і цим "республікам" немає місця в конституційному порядку України", - наголосив Волкер.

При цьому він зауважив, що США загалом "підтримують ідею проведення виборів, і це є частиною Мінських домовленостей". 

Однак, це мають бути "вибори легітимних представників місцевої влади", що відбуватимуться на території, де гарантована безпека, свобода пересувань, де діє свобода висловлення думок, а кандидати можуть вільно вести кампанію. 

"Втім жодна з цих умов не діє зараз", - зауважив американський дипломат.

Курт Волкер під час свого брифінгу у четвер також повідомив, що США підготували новий пакет антиросійських санкцій.