До 2030 року потужності ВДЕ в Україні перевищать 12 ГВт

Потужності відновлюваних джерел електроенергії зростуть в Україні до 2030 р. в 9-10 разів і перевищать 12 ГВт

Такий прогноз змін енергетичного ландшафту України зробив директор компанії IB Centre Europe, голова оргкомітету 10-го Міжнародного Форуму та Виставки Сталої Енергетики Центральної та Східної Європи SEF 2018 KYIV Віталій Давій. 

"Кожного дня ми зустрічаємо все більше нових ідей, проектів, гравців та нових викликів. Сприятливий зелений тариф дає можливість створювати, будувати та інвестувати. Сьогодні найбільші міжнародні енергетичні компанії проводять фундаментальні дослідження та розробляють проекти, мета яких - об’єднати споживачів в одну децентралізовану систему" - зазначив Віталій Давій під час відкриття події.

Зокрема, під час SEF 2018 KYIV голова парламентського комітету з промислової політики та підприємництва Верховної Ради України Віктор Галасюк виділив 5 ключових пріоритетів, які допоможуть досягти Україні повної енергетичної незалежності. Серед них – розвиток "зеленої енергетики", масштабна енергомодернізація, розвиток власного видобутку, розвиток власної нафтопереробки та енергетичний безвіз.

На фото: Форум SEF 2018 KYIV

Галузь сталої енергетики та місію RE100 підтримала народна артистка України, Амбасадор відновлюваної енергії Руслана Лижичко і закликала кожного приєднуватися і брати участь у її розвитку.

"Я повністю віддаю себе відновлюваній енергетиці – 24 години на добу та 7 днів на тиждень. Для мене renewable energy – це глобальна місія кожного з нас. Глобально у світі потрібно, щоб всі асоціації, інституції об’єднувалися під загальну місію RE100" – переконана Руслана Лижичко.

Ольга Єрьоміна, асоційований директор департаменту електроенергетики ЄБРР повідомила, що Європейський банк в Україні сумарно інвестував в 11 проектів сонячної, вітрової та біоенергетики, потужністю 190 МВт та загальною вартістю 123,5 млн євро.

На фото: Виставка SEF 2018 KYIV

Головна галузева подія 10-й Міжнародний Форум та Виставка сталої енергетики Центральної та Східної Європи SEF 2018 KYIV відбулася 16-19 жовтня. Учасниками стали понад 500 делегатів, 50 спікерів з 30-ти країн світу, понад 85 компаній, які представили новітнє обладнання, інноваційні технології та рішення, а також понад 3 000 відвідувачів виставки.

Організатор і продюсер SEF 2018 KYIV – Центр інноваційного бізнесу (IB Centre).

Найближча галузева подія від IB Centre — 8-а Міжнародна Конференція та Виставка Сонячної Енергетики в Центральній та Східній Європі CISOLAR 2019  відбудеться у Києві 16-18 квітня 2019 р.