На окупованій Луганщині в'язні підняли над колонією український прапор, - СБУ

На тимчасово окупованій території Луганщини декілька тисяч людей утримуються у захоплених бойовиками виправних закладах у нелюдських умовах

Про це інформує прес-служба СБУ.

За інформацією спецслужби, ув'язнені позбавлені медичної та правової допомоги, піддаються фізичним та моральним знущанням. До СБУ, зокрема, звернувся колишній в’язень, який прибув на підконтрольну Києву територію після відбування покарання у виправних колоніях на тимчасово окупованій території Слов’яносербського району.

За його словами, до колонії регулярно приїжджав так званий спецназ "ЛНР" для відпрацювання на засуджених насильницьких методів. В’язнів били, стріляли з автоматів над головами. На знак протесту засуджені кілька разів зривали прапор "ЛНР" і піднімали над колонією національний прапор України.

За свідченнями ще одного колишнього в’язня до виправного закладу приїжджали бойовики різних бандугруповань. "Козаки" закликали разом з ними йти воювати "за отамана Козіцина" проти сил антитерористичної операції.

Дванадцятьом очільникам так званого управління виконання покарань терористичної організації "ЛНР" заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів. Загалом співробітники СБУ встановили майже півтори тисячі осіб причетних до функціонування пенітенціарної системи незаконних збройних формувань.