Тисячі британців досі дивляться чорно-білі телевізори. Чому

Через 50 років після початку кольорового мовлення тисячі сімей по Великій Британії продовжують дивитися чорно-білі телевізори

Про це пише Тhe Guardian.

Як повідомляється, наразі більше семи тисяч домогосподарств в країні все ще продовжують дивитися чорно-білі телевізори. Майже дві тисячі сімей з цього списку проживають в Лондоні. При цьому, за даними агентства, більше половини телевізорів Великої Британії підключені до інтернету.

Регулярне кольорове телемовлення почалося в 1967 році на каналі BBC Two - глядачам показали трансляцію Вімблдону. З тих пір кількість чорно-білих телевізорів в країні падала: до 2000 року ними користувалися 212 тисяч сімей, а в 2003 році - вже 93 тисячі.

У Британії необхідно купувати ліцензію для перегляду ТБ на будь-якому пристрої - вона коштує близько 150 фунтів. Для чорно-білого телевізора вартість ліцензії в кілька разів нижча: 50,50 фунтів на рік в порівнянні з 150,50 фунтами.

Також телевізійне ліцензування не проводить перевірку домашніх господарств, які дивляться чорно-біле ТВ.  Як сказав історик з питань телебачення і радіотехніки Джеффрі Боринський, такі колекціонери, як він, ще мають численні чорно-білі телевізори.

"Хто хоче усі ці нові покоління 4K Ultra HD, супутникові антени або екрани, більші за вашу кімнату, коли ви можете мати чудовий чорно-білий телевізор?" - запитав він.