У ДБР не бачать підстав для проведення нового конкурсу, ініційованого очільником Трубою

У Державному бюро розслідувань не бачать підстав для проведення "нового конкурсу" на 27 керівних посад, ініційованого очільником Трубою, через відсутність у законі відповідного поняття

Про це повідомила прес-служба ДБР у своєму Facebook за результатами засідання конкурсної комісії

"У середу, 7 листопада, відбулося засідання Зовнішньої конкурсної комісії, куди були запрошені переможці конкурсу та керівництво Державного бюро розслідувань. Комісія зібралась, аби розглянути лист Романа Труби про те, що він позбавлений можливості ухвалити кадрові рішення через відсутність результатів поліграфу переможців конкурсу, тому просить оголосити проведення нового конкурсу. Однак члени конкурсної комісії заявили, що у законі немає поняття "новий конкурс", а переможці просили нарешті вирішити їхню долю – призначити їх на посади чи дати їм вмотивовані відмови", – пояснила виконувачка обов’язків голови ДБР Ольга Варченко.

Відтак задля ухвалення кадрового рішення Державне бюро розслідувань  8 листопада провело для усіх 27 кандидатів на керівні посади, обраних Зовнішньою комісією в центральний апарат та територіальні управління, повторне дослідження на поліграфі.

"Оскільки тепер ми маємо як результати психофізіологічного дослідження, так і результати спеціальної перевірки, яку усі переможці конкурсу пройшли, після повернення Директора Романа Труби з відпустки, ми зможемо ухвалити рішення щодо їхнього призначення",  – заявила Ольга Варченко.