У ДФС нарахували з початку року понад 200 тис завезених "євроблях"

З понад 200 тис завезених в Україну автомобілей з єврореєстрацією більше 122,2 тисячі перебувають в Україні з порушенням режиму

Такі дані навела Державна фіскальна служба України у своєму Facebook.

"З початку 2018 року (станом на 01.11.2018) в Україну було ввезено 173 тис. транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення (товарна позиція 8703 згідно УКТЗЕД) з іноземною реєстрацією в режимі "транзит", 53,1 тис. –  у режимі "тимчасового ввезення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Повний легалайз “євроблях”. Що ухвалила Рада та як тепер розмитнити авто

При цьому, як зазначили у прес-службі ДФС, статистика щодо "тимчасового ввезення" поки відсутня, оскільки термін перебування цих авто ще не завершився.

  • Раніше, у вівторк, 6 листопада, у парламентському комітеті з питань податкової та митної політики знову пішли на поступки власникам таких авто та винесли нову пропозицію задля врегулювання проблеми з "євробляхами".
  • У середу, 7 листопада, власники машин з єврореєстрацією влаштували у Києві безстрокову акцію протесту та заблокували низку вулиць у центрі міста.
  • Потому 8 листопада парламент проголосував у цілому за законопроект про зменшення акцизу за розмитнення авто на єврореєстрації. Розмитнити авто з 50% знижкою можна буде протягом 90 днів.
  • Згодом стало відомо, що власників авто на єврономерах не влаштовують акцизні ставки, встановлені в законі. Вони обіцяють всеукраїнський бойкот.