В Україні заблокували піратський кіносайт

Працівники кіберполіції викрили автора та заблокували кіносайт "onemov.net"

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Власник піратського сайту відтворював та розповсюджував аудіовізуальні твори. Права на ці твори належать компанії Universal City Studios LLLP (Universal), представником в Україні є Українськаантипіратська асоціація.

Сайт відвідували не тільки українці, адже більшість фільмів, які розміщені на цьому ресурсі були англійською мовою. Фільми також з’являлися російською та українською мовами. Так, охоплення аудиторії збільшувалося, своєю чергою збільшувалися і прибутки.

Працівники кіберполіції та слідчі поліції Київщини, дізналися, що адміністратор піратського сайту "onemov.net" з Запоріжжя. Вони провели обшук у його квартирі та вилучили системний блок комп’ютера, у якому електронна панель адміністрування сайтом.

Крім того, правоохоронці виявили маршрутизатор, який адміністратор сайту використовував для адміністрування веб-сайту та банківські карти, на яких кошти від розміщення реклами. 

Поліція відкрила Кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Правоохоронці перевіряють його причетність до створення ще близько 10 таких сайтів.