Луценко розповів, з якими видами незаконного бізнесу Гандзюк "воювала" у Херсоні

З померлою внаслідок нападу з кислотою активісткою Катериною Гандзюк на Херсонщині багато хто конфліктував і вона з багатьма конфліктувала. Відтак, слідство має 12 версій щодо злочину проти неї та її подальшої смерті

Про це ввечері у п'ятницю, 10 листопада 2018 року, генеральний прокурор Юрій Луценко розповів в ефірі телеканалу Прямий.

За його словами, Гандзюк була завжди принциповою та послідовною у тому, що протистояла різним видам корупції, і це знає весь Херсон.

"Вона воювала з незаконною вирубкою лісів. І за цим стоїть певна політична сила. Вона воювала з варварським видобутком піску - і за цим стоять інші політики. Вона воювала з корупцією навколо вагових… Хто не знає, коли везуть урожай, автомобілі зважуються, і якщо є певна вага - їх не пропускають. Вони платять долари та проїжджають. Це величезний кримінальний бізнес, який регулярно загострюється у час жнив. Вона і з цим воювала. І за цим знову стоять певні політичні фігури краю. І я можу продовжувати", - зауважив очільник ГПУ.

Читайте також10 фактів із життя Катерини Гандзюк

Як наголосив Луценко, Гандзюк багатьом не давала спокійно робити оборудки.

"І вони її дуже не любили. Вона була також людиною нем’якою та за словом у кишеню не лізла. Тому ображених на неї достатньо. Але в цій ситуації, ще раз кажу, вона дійсно працювала за ідею та дійсно працювала принципово. Але це не до слідства, а це просто про характеристику", – підсумував Луценко.

Довідка

Катерина Гандзюк - політична та громадська діячка, волонтерка. Була депутаткою Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, виконувала обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниця херсонського міського голови, національна волонтерка ООН.

Мала дві вищих освіти, навчалася в аспірантурі.

Активна учасниця Євромайдану в Херсоні.

Протидіяла спробам розпочати у Херсоні "руську весну" й забезпечити вторгнення російських "визволителів".

Після анексії Криму та початку війни на Донбасі допомагала вимушеним переселенцям.