СБУ і Нацполіція нададуть ТСК інформацію щодо нападу на Гандзюк, - нардеп

Народний депутат України, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для розслідування обставин убивства 33-річної активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк Борислав Береза заявив, що Служба безпеки України і Національна поліція України готові надати наявні у них відомості у цій справі

Про це він заявив ввечері у п'ятницю, 9 листопада 2018 року, в ефірі одного з телеканалів, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні я можу сказати, що вже є гарантія з боку СБУ та Нацполіції, що вони дадуть інформацію. Я сподіваюся, що Юрій Луценко змінить свою позицію і не тільки надасть інформацію, але і допоможе в тих питаннях, в яких він буде компетентний", - сказав Береза.

Читайте також10 фактів із життя Катерини Гандзюк

Депутат поінформував, що вже найближчого четверга, 15 листопада, відбудеться чергове засідання ТСК, куди запрошені слідчі у справі.

Також він нагадав, що вже затримані виконавці замаху та людина, що спілкувалася із замовником.

"Наскільки мені відомо, ця людина зараз знаходиться в СБУ. Тільки від психологів і слідчих СБУ залежить те, наскільки швидко їм вдасться його розколоти", - наголосив Береза.

Довідка

Катерина Гандзюк - політична та громадська діячка, волонтерка. Була депутаткою Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, виконувала обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниця херсонського міського голови, національна волонтерка ООН.

Мала дві вищих освіти, навчалася в аспірантурі.

Активна учасниця Євромайдану в Херсоні.

Протидіяла спробам розпочати у Херсоні "руську весну" й забезпечити вторгнення російських "визволителів".

Після анексії Криму та початку війни на Донбасі допомагала вимушеним переселенцям.