Стало відомо, хто і як збирався вчинити замах на Макрона

Угрупування французьких націоналістів, що готувало напад на президента Франції, планувало використовувати керамічний ніж, непомітний для металошукачів

Виконавець збирався пройти кільце охорони і змішатися з натовпом перед атакою, повідомляє FranceInfo з посиланням на телеканал France-2.

Як зазначається, інформацію було отримано від джерел каналу у контррозвідці DGSI.

Напад на президента Франції мав відбутися під час урочистостей, присвячених 100-річчю завершення Першої світової війни. Організатором атаки виступив колишній підприємець, 62-річний Жан-П'єр Б., який мав трьох спільників. Вони вели переписку у зашифрованих месенджерах, висловлюючи агресію на адресу глави держави. За даними France-2, зловмисники дотримувалися ультраправої ідеології.

У понеділок, 5 листопада, спільники зустрілися в будинку неподалік від міста Шарлевіль-Мезьєр. на цей момент за Жан-П'єром Б. було встановлено спостереження. Наступного дня усіх чотирьох було затримано.

У машині Жан-П'єра Б. слідчі знайшли керамічний ніж. З ним він планував, не викликаючи підозр охорони, пройти через рамки металошукачів і змішатися з натовпом. Після цього й мав статися замах на Макрона.

"Ми дійсно втрутилися безпосередньо перед самою атакою ... Він міг би це зробити", - зізнався один зі співрозмовників телеканалу, котрий є близьким до слідства.