"Народний фронт" засуджує провокацію Москви з "виборами" в окупованих районах

Політична партія "Народний фронт" засуджує чергову провокацію Кремля на окупованій частині української території, що цього разу чиниться у вигляді нікчемних з правової точки зору "виборів" в ОРДЛО

Про це йдеться в офіційній заяві партії, розміщеній на сторінці політсили у Facebook.

"Сам задум, тим часом, свідчить про намір Путіна загострювати ситуацію і агресивно тиснути на міжнародне співтовариство. Кремль свідомо і цинічно зриває навіть примарні шанси реалізації Мінських домовленостей. Російський режим зухвало показує, що його головна ціль - шантаж України і Заходу", - наголошують у "Народному фронті".

Окрім того, як зазначається, новий виток агресії Москви також полягає в активізації всієї своєї зовнішньої агентури. При цьому особливий розрахунок робиться на втручання в майбутні українські вибори і у виборчі процеси по всій Європі й, серед іншого, обрання нового Європейського парламенту.

Партія "Народний фронт" закликає політичні сили в Україні, а також всіх міжнародних партнерів категорично засудити чергову провокацію Кремля на Донбасі.

"Треба припинити вірити в ілюзії будь-яких домовленостей з Путіним. Не можна умиротворювати переконаного злочинця. Лише масштабний і солідарний вплив на Кремль здатен зупинити агресора від ворожих випадів проти всього вільного світ", - додали у партії.

Довідка

11 листопада 2018 року в ОРДЛО відбуваються "вибори" голів "Донецької" й "Луганської" "народних республік" та "депутатів Народної ради".

Зараз "ДНР" у статусі "в.о." формально "очолює" Денис Пушилін.

Окрім Пушиліна, на сьогоднішніх "виборах" в окупованому Донецьку свої "кандидатури" виставили Олена Шишкіна, Роман Храмєнков, Володимир Медведєв і Роман Евстифєєв. Аби створити видимість "демократії" на "виборах до Народної раду" допущено дві близьких до бойовиків організації - "Донецька респубілка" і "Вільний Донбас".

Читайте також: Богдан Яременко: Владоімітатори із ОРДЛО

Аби позбутися приставки "в.о." у підконтрольному росіянам Луганську на "вибори" також йде нинішній ватажок "ЛНР", колишній полковник СБУ Леонід Пасічник. Удавану "конкуренцію" йому складають Олег Коваль, Людмила Руснак, Наталія Сергун.

До "парламенту" бойовиків у Луганську, як і в Донецьку, також йдуть дві організації - "Мир Луганщині" та "Луганський економічний союз".