В "Опозиційному блоці" є певний розкол, який не дозволить взяти реванш під час виборів 2019 року, - Шкітер

Про це в інтерв'ю на телеканалі "Еспресо" розповів політичний експерт, співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер

Зі слів Тараса Шкітера, зважаючи на заяви лідерів "Опозиційного блоку", можна говорити про певний розкол у ньому.

"Реваншу опозиційних сил в Україні не відбудеться, зважаючи на сьогоднішній розкол", – вважає експерт.

Днями співголова політичної партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко і лідер партії "За життя" Вадим Рабинович підписали угоду про створення "Опозиційної платформи – За життя".

Олександр Вілкул, який разом з Юрієм Бойком є співголовою фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді, заявляє, що об'єднатися з Вадимом Рабиновичем – це винятково ініціатива Юрія Бойка.

"Це не було рішенням ні партії, ні фракції. Це неузгоджено. Ви уявляєте: є одна партія, є двоє співголів, і один об'єднується, а другий стверджує, що вперше про це чує, і говорить, що це особиста ініціатива другого. Це явно свідчить про розкол", – зазначив Тарас Шкітер.

Також Тарас Шкітер додав, що, зі слів Вадима Новинського, завтра,12 листопада, відбудеться з'їзд політичної ради "Опоблоку" і, швидше за все, будуть намагання виключити Юрія Бойка з лав "Опозиційного блоку".

"Швидше за все, завершитися це може розколом партії, від'єднанням прихильників Юрія Бойка. Це свідчить про те, що така ситуація в опозиційному крилі навряд чи дозволить стати реваншистами. Немає порозуміння між ними", – прогнозує політичний експерт.

Окрім того, кожен із політичних лідерів запускає власний проект, проводить власну рекламну кампанію, що знову ж таки свідчить про те, що спільного вектору в них немає.