Гасло "Гармати замість масла" матиме лише один кінець, - Огризко про мілітарізацію Росії

Мілітаризація російської держави та нова гонка озброєнь призведе до краху Росії, як це сталося з СРСР

Про це заявив у ефірі Еспресо.TB у програмі "Вердикт" екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Недавно прочитав цифру, яка мене здивувала, якщо вона відповідає дійсності - це російське джерело про те, що зараз у Росії планують не безпосередньо на військові видатки, а опосередковано через різні статті бюджету витрачати понад 25-30% федерального бюджету. Я одразу згадав, що відбулося з СРСР, коли він почав гонку озброєнь із "імперіалістичним Заходом" - за 10 років він пропав, його не стало", - сказав Огризко.

При цьому експерт наголосив, що сучасна Росія набагато менш потужна за Радянський Союз і не витримає нової гонки озброєнь.

"Порівняти сьогоднішню Росію і тодішній Радянський Союз не можна, тому що зовсім не ті масштаби, потужності та спроможності. Тому, якщо це правда, то гасло "гармати замість масла"  може мати тільки один кінець для РФ. Чому це не розуміють у Кремлі - для мене залишається великою загадкою", - підсумував Огризко.

"Гармати замість масла" - популярне пропагандистське гасло в Третьому рейху. На партійному з'їзді у Берліні 17 січня 1936 року міністр пропаганди Йозеф Геббельс заявив: "За необхідності ми зможемо обійтися без масла, але ніколи - без гармат".