Неофіційні заяви щодо обміну Криму на Донбас говорять про невпевненість Росії у собі, - Огризко

Намагання під час переговорів проштовхнути тему про обмін Криму на Донбас свідчать про невпевненість країни-окупанта в своїх подальших діях

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив колишній очільник Міністерства закордонних справ України Володимир Огризко. 

"Пропозиції відмовитись від претензій на Крим в обмін на Донбас. Про що це говорить? Це говорить про те, що хоч вони і заявляють, що все це навіки, насправді,вони розуміють, що це вже не така проста ситуація. Якщо б вони вважали, що це вже таке вирішене питання, для чого б тоді їм пропонувати його (Крим - ред.) на щось міняти. Тому в цьому підході вже прочитується дуже проста істина: вони не впевнені в собі, вони розуміють, що захопили чуже, що вони порушили міжнародне право, що це анексія, за яку є відповідальність", - зазначив Огризко.

Саме тому, за його словами, українські дипломати мають про це постійно нагадувати і говорити публічно на всіх міжнародних переговорних майданчиках , попри те, що тема Криму посідає другорядну позицію у порівнянні з Донбасом. Відтак, за словами дипломата, йдеться про невпинне формування відповідного формату щодо вирішення кримського питання.