Шкітер: Якщо Порошенко підпише законопроект про "євробляхи", то протести автовласників припиняться

У разі підписання президентом України Петром Порошенком закону про зменшення акцизу за розмитнення авто на єврореєстрації припиняться і протестні акції, і напруга у суспільстві

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо” розповів співзасновник Громадянського руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер. 

Зі слів Тараса Шкітера, було два шляхи вирішити проблему з авто на "єврономерах": ухвалити поганий законопроект і прийняти дуже поганий законопроект. Той, що ухвалили, – це поганий законопроект.

Як зазначив політичний експерт, в питанні з "євробляхами" дотягнули до його апогею. Він каже, що у попередні роки цим питанням практично ніхто не займався Шкітер каже, що сьогодні дійшло до того, що в Україні перебуває до мільйона автівок на незрозумілій реєстрації, які часто використовуються для вчинення різних кримінальних справ, адже їх не можна відстежити. 

"Швидше за все, у затягуванні цієї справи хтось зацікавлений... Всі були задоволені, система працювала. Але коли ця система дійшла до неконтрольованого процесу, напевно, тоді її почали вирішувати", – вважає Тарас Шкітер.

Але, зауважив експерт, закон ще досі не підписаний президентом. Якщо він його не підпише, то, переконаний Тарас Шкітер, під Адміністрацією президента будуть палати автівки. Тому, ймовірно, на цьому тижні закон буде підписаний.

Раніше  екс-міністр економічного розвитку Павло Шеремета заявив, що ухвалений Радою закон про "євробляхи" є достатньо компромісним і дозволить українцям продуктивніше працювати.