В Австралії жінка підкладала в полуницю голки, спричинивши паніку в двох країнах

В Австралії заарештували 50-річну Май Ут Трін, яка працювала супервайзером на полуничній фермі неподалік від Брісбена за звинуваченням в тому, що вона засовувала голки в полуницю через ймовірну помсту

Про це повідомила українська служба ВВС з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як зазначається, у суді в Брісбені в понеділок, 12 листопада, пролунала заява про те, що в полуниці в штаті Вікторія виявили ДНК пані Трін. Проти австралійки Трін висунули сім звинувачень. 

За даними слідства, мотивом підозрюваної ймовірно була неприязнь або помста через те, що вона нібито була незадоволена тим, як до неї ставилися на роботі. Відтак австралійка ймовірно прагнула завдати фінансових збитків фермі, на якій працювала.

Як пише видання, безпрецедентна паніка через голки, знайдені в полуниці, охопила всі австралійські штати і навіть Нову Зеландію. Поліція повідомила про 186 випадків зі знайденими голками у полуниці. Втім, 15 з них згодом виявилися такими, що не відповідали дійсності. Поки що невідомо у скількох з цих випадків винна саме пані Трін.

Перші випадки зареєстрували у штаті Квінсленд, коли до лікарні потрапив чоловік з болем у шлунку після того, як він поїв полуниці.

Фермери були змушені викинути тони ягід, а супермаркети зняли їх з продажу.

Австралійський уряд відреагував на це, збільшивши максимальний строк ув'язнення за подібний злочин з 10 до 15 років. За повідомленнями поліції, розслідування щодо підозрюваної триває. При цьому сторона звинувачення виступила проти звільнення громадянки Трін під заставу через ймовірну помста щодо неї з боку  потерпілих громадян.