Без опалення: у Смілі через відсутність тепла закрили 11, у Шепетівці - 4 школи

У містах оголосили надзвичайний стан

12 листопада на позачерговому засіданні виконавчого комітету міська рада Шепетівки (Хмельницька область) вирішила тимчасово зупинити  освітній процес в ЗОШ № 1 (крім філії початкової ланки в ДНЗ № 11), ЗОШ № 4, СЗОШ № 2, НВК № 2 “ЗОШ-гімназія”.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Шепетівської міської ради.

“Рішення про призупинення навчання в цих школах  було прийнято через загрозу зниження тиску газу у місті Шепетівка до 0 та затримку в запуску вже під’єднаних модульних котелень”, - зазначено у повідомленні.

Також 12 листопада рішення зупинити освітній процес в 11 школах міста у зв`язку з відсутністю теплопостачання ухвалили у місті Сміла Черкаської області.

Про це йдеться на сайті міської ради Сміли.

Голова Асоціації міст, мер Києва Віталій Кличко заявляє, що наразі кілька міст в Україні залишаються без тепла, Сміла і Шепетівка оголосили надзвичайний стан.

Про це він сказав на Раді регіонального розвитку за участю президента та прем’єра, повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

У НАК “Нафтогаз” України пояснюють, що причиною відсутності опалення в Смілі є бездіяльність органів місцевого самоврядування та теплопостачальника.

“Минулого опалювального сезону були ті ж самі проблеми. За рік нічого не змінилось. Через цю бездіяльність страждають мешканці міста. Це не припустимо”, - йдеться у повідомленні НАК в Twitter.

Також Нафтогаз зазначає, що Cмілянська влада 7 років не контролювала, як експлуатуються основні засоби, як працює підприємство, стан розрахунків: “Позиція “ми не будемо платити за попередників” - нечесна”.

Також без тепла наразі частина Кривого Рогу.