Екс-депутата, яка проводила референдум за "ЛНР", засудили на 5 років

Марківський районний суд Луганської області посадив на 5 років екс-депутата міської селищної ради за проведення референдуму за "ЛНР"

Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області.

Розслідування встановило, що у травні 2014 року депутат селищної ради з іншими особами організували на території Марківського району вісім виборчих дільниць для проведення "референдуму" на підтримку "Акту про державну самостійність "ЛНР". Екс-депутат складала списки осіб, які брали участь у "волевиявленні" та видавала присутнім бюлетені для голосування.

Після проведення голосування екс-депутат передала "бюлетені" представникам "ЛНР" для підрахунку і оголошення результатів.

Після досудового розслідування підозрювана визнала свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, розкаялась, сприяла правоохоронним органам та суду у розкритті злочину та викритті інших співучасників.

"Вироком Марківського районного суду Луганської області особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 (звільнення від відбування покарання з випробуванням) КК України строком на 3 роки", - йдеться у повідомленні.