Хакери створили джейлбрейк для iPhone XS Max

Нещодавно в мережі з’явилася інформація про те, що компанія KeenLab, професійним напрямом діяльності якої є вирішення питань інформаційної безпеки, у котрий раз зламала нову версію операційної системи IOS 12.1, на базі якої функціонує iPhone XS Max

Так чи інакше, радіти чи, навпаки, сумувати власникам iPhone XS Max поки що не варто – джейлбрейк навряд чи з’явиться у відкритому доступі. 

Що відомо про новий джейлбрейк?

Не дивлячись на те, що потужний процесор XSMax захищено від хакерських атак за допомогою спеціальних алгоритмів, представникам KeenLabу найкоротші строки вдалося "джейлбрейкнути" найбільший iPhone вісімнадцятого року.

  1. Відомо, що швидше за все джейлбрейк для новинки є напівприв’язаним, тобто встановлювати його заново необхідно після кожного перезавантаження смартфона. Однак точно стверджувати про тип джейлбрейку (прив’язаний, самостійний чи напівприв’язаний) поки що немає можливості і об’єктивних підстав.
  2. Більше інформації про методи злому та найпомітніші точки вразливості інноваційного смартфона компанія KeenLab представила на міжнародній конференції POC2018, офіційна дата початку якої – 9 листопада поточного року.
  3. Перші натяки на те, що спеціалістам таки вдалося зламати чергове дітище корпорації, з’явилися у соціальній мережі Твіттер, де представник компанії опублікував фото смартфона зі встановленим Jailbreak.
  4. Відомо, що Jailbreak був створений не для реалізації комерційних цілей компанії. Навіть незважаючи на те, що вже в перші хвилини появи новини в мережі з’явилися бажаючі будь-якою ціною отримати джейлбрейк, компанія KeenLab жодним чином не відреагувала на пропозиції про співпрацю.
  5. Сподіватися на публічну появу джейлбрейку для XSMax від KeenLab не потрібно – навіть якщо компанія погодиться продати ідею IT-компаніям, звичайні користувачі точно не отримають доступу до неї.

Перша ставка, яку KeenLab запропонували в мережі за покупку Jailbreak для iPhoneXSMax, сягала 10 тисяч доларів. Насправді, ця сума може здатися смішною, якщо врахувати, скільки різноманітних профільних корпорацій хотіло б першими отримати можливість протестувати геніальну розробку KeenLab.