На Одещині злочинці тримали у рабстві близько сотні людей

Українські правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної злочинної групи, яка примушувала людей до роботи у рабських умовах

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

В результаті спецоперації затримали 13 членів цієї групи. У них вилучили зброю, автомобілі та мільйон гривень готівкою.

За словами керівника Національної поліції Сергія Князєва, сімейна пара, громадянин Грузії та громадянка України віком 38 років, організували в Одеській області сільгосппідприємство.

І на цьому об'єкті кілька років безкоштовно працювало близько сотні людей. Їх обманом заманювали на роботу спеціальні вербувальники. Вони шукали таких людей переважно на залізницях. Соціально незахищеним людям обіцяли роботу та зарплату у 450-500 гривень на день, а також житло та харчування.

"Географія пошуку жертв - 22 області та Київ. За кожного доставленого "раба" вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у потерпілих відбирали документи і телефони, змушували працювати у полі по 13 годин. Звісно, про оплату не йшлося. Непокірних били",- повідомив керівник Нацполіції.

За його словами, у результаті спецоперації, поліцейські затримали зловмисників у той момент, коли вони саджали до мікроавтобуса нових жертв. Двох потерпілих доставили до лікарні Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини).