Понад $70 тис. зібрали для безхатченка, який намагався зупинити терориста

Жителі Мельбурна зібрали $72 тис. для безхатченка, який намагався візком із супермаркету зупинити терориста

Про це повідомляє BBC.

Мешканець Мельбурну Майкл Роджерс, якого у мережі вже назвали "людиною з візком" у п'ятницю, 9 листопада, намагався зупинити злочинця, який нападав на перехожих із ножем. 

Як повідомили журналістам, 46-річний Майкл Роджерс допомагав поліцейським: штовхав у терориста візок, намагаючись збити з ніг нападника. 

"Я побачив візок на іншому боці дороги, взяв його, розбігся і штовхнув у бік нападника. Я зачепив його, але не збив. Повторив спробу ще кілька разів, але цього виявилося недостатньо, щоб знешкодити. Все було спонтанно", - розповів він. 

У мережі опублікували відео, яке зафіксувало подвиг Роджерса. Після цього небайдужі створили сторінку на платформі GoFundMe, де збирали кошти для допомоги безхатченку. Вдалося назбирати А$100 тис. (австралійських доларів - Ред.), це $72 тис. Також знайшли фахівця, який допоможе пану Роджерсу знайти житло та правильно розпорядитися коштами.

Нагадаємо, що у Мельбурні чоловік врізався на автомобілі в торговельний центр, а потім почав нападати на перехожих із ножем. Ісламська держава взяла на себе відповідальність за цей напад.