Тимошенко поки лідирує у другом турі виборів, - опитування

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко лідирує у другому турі президентських виборів

Такі дані спільного опитування Центру "Соціальний моніторинг" Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з даними опитування, за Тимошенко готові проголосувати на президентських виборах 21% респондентів з тих, хто визначився і має намір взяти участь в голосуванні.

У першій трійці також шоумен Володимир Зеленський, за якого готові проголосувати 11%, чинний президент України Петро Порошенко, за якого готові проголосувати 10% респондентів і голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (10%).

Один з лідерів партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко отримав 9%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові проголосувати 8%, за рок-музиканта Святослава Вакарчука 6%, за народного депутата Євгена Мураєва 5%.

Зазначається, що при моделюванні можливих пар серед чотирьох потенційних претендентів у другому турі Тимошенко перемагає у всіх можливих електоральних парах. 

У разі виходу до другого туру Тимошенко (29%) і  Порошенка (14%) лідер "Батьківщини" виграє у президента.

Співголову фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка Тимошенко перемагає з результатом 29% проти 16%.

Згідно з інформацією, Тимошенко переможе Гриценка з результатом 27% проти 20% при виході у другий тур. А при виході у другий тур Тимошенко і Зеленського вона перемагає з результатом 26% проти 23%.

Рівень підтримки за Порошенка 20%  та 17% за Бойка, у разі якщо обидва вийдуть до другого туру. 

Гриценко виграє у Порошенка з результатами 26% проти 14%, а Зеленський виграє з 28% проти 15%  Порошенка.